a ja wczoraj wymieniłem termostat i myślałem że mnie krew zaleje bo mam takie rozwiązanie że termostat jest zintegrowany z czujnikiem i obudową i całość kosztuje 340 zł mam 1,6 benzyna 2004 r oczywiście teraz temperatura podchodzi do 90 dość szybko i tak trzyma
Octavia II być może problemy z turbosprężarką?
Zwiń
X
-
Octavia II być może problemy z turbosprężarką?
Witam wszystkich . Mam octavię II 1.9 TDI 2006r. 56 tys. przebiegu . Jak przycisnę mocno na gaz samochód jakby się zachłystywał paliwem na moment ok. 1 s i czuć lekkie szarpnięcie . Czasami jak mocno dodam gazu np. przy wyprzedzaniu i włączy się turbo słyszę taki odgłos jakby flaga łomotała na wietrze . Czyżby to turbina była . Samochód jest na gwarancji 2006 r. , ale chciałbym się doradzić przed wizytą w serwisie , żeby wiedzieć jak z nimi rozmawiać . Jak można sprawdzić turbosprężarkę ?Dzięki za podpowiedzi . Pozdr.
-
-
Sigma_74
przy jakich obrotach jak depniesz t osie dusi ..
falaga łomotał ...cóż, turbina świszczy, u jednych głośniej u innych ciszej ..ale żeby łomotało cos ..to raczej nie z turbiny.
a turbinę jak sprawdzić, zobaczy czy masz olej obrzygany w koło niej, później zdejmij filtr powietrza i sprawdź w przewodach czy jest olej, troszkę go zawsze bedzie bo turbo wyrzuci, albo podjedz do mechanika niech zobaczy co i jak
podjedz na spota podłacza sie VAGEIM i powiedzą co i jak i ile daje turbo czy to dobrze czy zle.
i to by było na tyle.
Komentarz
-
Sigma_74
Komentarz